• Wyprzedaż!

CHLEBEK BANANOWY Z NASIONAMI CHIA BIO 400 g - ZDR

14,40 zł

(14,40 zł szt.)

Brutto

SKŁADNIKI: - termin ważności do 31.07.2019

mąka ryżowa pełnoziarnista*, mąka gryczana*, skrobia kukurydziana*, cukier kokosowy*, mąka ryżowa*, skrobia z tapioki*, len mielony*, cynamon*, nasiona szałwi hiszpańskiej* (1%), środek spulchniający: węglan sodu,  proszek do pieczenia bezglutenowy* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, węglan sodu)), sól himalajska  (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Ilość
dostępny

SPOSÓB PRZYGOTOWANA
Piekarnik nagrzej do temperatury 180% stopni bez termoobiegu. Podłużną formę do pieczenia (np.. 25cmx12cm) wyłóż papierem do pieczenia lub nasmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Do dużej miski włóż 3 dojrzałe banany, 200 ml jogurtu, 3 jajka oraz 13 łyżek oleju i dokładnie zmiksuj. Wsyp zawartość opakowania i dokładnie wymieszaj. Gotową masę przelej do formy. Wstaw do piekarnika na środkowy poziom i piecz przez ok. 50-55 minut. 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1127 kJ/ 269 kcal
Tłuszcz: 12,0 g;
w tym kwasy nasycone: 1,6 g;
Węglowodany: 35,0 g;
w tym cukry: 12,0 g;
Błonnik: 1,0 g;
Białko: 5,2 g;
Sól: 0,77 g.

Opis

Bez glutenu (w składnikach)
Tak
Certyfikat BIO
Tak
Wegetariański
Tak
Kraj producenta
POLSKA